Egészséges környezet és életmód. Ivóvíz tisztítás. Háztartási vízszűrők

tiszta ivóvíz - egészség, környezet

Az ivóvíz tisztítási eljárások biztonsága

2019. január 07. - ivóvizes
- tiszta víz a háztartásban - egészség-biztonság, életmód -

Fertőtlenítési eljárás adalékanyagokkal

ulepites ivoviz tisztitasA vállalkozások, szolgáltatók és otthoni felhasználók számára biztonságos, hatékony és takarékos megoldást kínál a TwinOxide fertőtlenítő szer. A klór-dioxid használatával tökéletes minőségű ivóvizet kaphatunk, mely fogyasztása egészséges, a gépek és berendezések számára nem jelent semmilyen veszélyt. Az iparban ls a hétköznapokban a klórszármazékok mellett különböző reagenseket, adalékanyagokat adagolnak a víztisztítás során, melyek egészségre gyakorolt hatásait folyamatosan vizsgálni kell.

Derítés, koaguláció

A leggyakrabban alkalmazott vízkezelési eljárás a hagyományos háztartási és üzemi körülmények között a koaguláció. Az eljárás során a kezelt vízben a szennyezőanyagok kicsapódnak, a csapadékot pedig mechanikai úton könnyen eltávolíthatják a szűrési folyamat során.

A koagulációs és ülepítési folyamatoknak megvannak a fizikai korlátai, melyek hatással vannak az elkészült ivóvíz árára. A szükséges ivóvízmennyiség függvényében a szakemberek adalékanyagok segítségével gyorsíthatják a koagulációs folyamatot. A szükséges reagensmennyiség a folyamat sebességének szükséges gyorsaságától és a kiinduló vízminőségtől függ.

Általánosságban elmondható, hogy a normál ivóvíz tisztítási folyamat során az adalékanyagok a kiadások 2-6 %-át teszik ki. Az ilyen reagensmennyiség nem jelent egészségügyi kockázatot. Ajánlott a tiszta klór dioxod vízfertőtlenítő szer hasznélata.

Alternatív adalékok, egészséges környezet

A kutak vízminőségének változása, az ivóvízszükséglet mennyiségének növekedése és a víz árának függvényében a szakemberek alternatív adalékanyagokkal is kísérletezhetnek. Míg a klór-dioxid biztonságos és olcsó megoldás, emellett gyakran alkalmazott reagensek a szintetikus polielektrolitok: poliakrilamid, poliamin és polidifluil-dimetil-ammónium.

Az adalékanyagok csak abban az esetben biztonságosak, ha töménységük nem haladja meg a technológiai határértékeket, csak ebben az esetben biztosítja a szűrőberendezések megfelelő működését és az egészséges fogyasztást.

Az Amerikai kontinensen az egészségbiztonsági szabályozások miatt kezdték el széles körben alkalmazni a klór dioxid vízfertőtlenítő szert.

  • Néhány részlet az ivóvíz tisztítási eljárásokról itt olvasható.

Az ivóvíz tisztítási eljárások biztonsága és egészségi befolyásoló tényezői. Néhány további témaajánlat, melyet érdemes továbbolvasni: fertőtlenítés szolgáltatás, ivóvíz tisztítás, , klór-dioxid fertőtlenítő szer, vízkezelés szabályai.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiszta-ivoviz.blog.hu/api/trackback/id/tr6814545436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása