Egészséges környezet és életmód. Ivóvíz tisztítás. Háztartási vízszűrők

tiszta ivóvíz - egészség, környezet

Mi számít elhízásnak?

2023. július 20. - ivóvizes

mi-szamit-elhizasnak.jpgSokféleképpen meg lehet közelíteni, hogy mi számít túlsúlynak, mennyi az ideális testtömeg. Egy elmélet szerint az egészséges ember normális testsúlya annyi kg-nak vehető ahány cm-rel magasabb egy méternél.

Vagyis egy 170 cm magas ember ideális testsúly 70kg.  Sőt, úgy tartják, hogy a férfiaknak erősebb csontozatuk miatt 3 kg plusz ezen felül még megengedett, míg a nők esetében inkább 3kg-al kevesebb lenne az ideális a vékonyabb csontozat miatt.

Ha ennél számottevően több a súlyunk, akkor már elhízottnak tekinthetjük magunkat. Sajnos a kövérség nemcsak esztétikailag nem néz ki jól, hanem egy potenciális betegség is. A statisztikák szerint is csökkenti a várható átlagéletkort az elhízás.

A súlyfelesleg megterheli a támasztórendszert: a csontokat, ízületeket, izmokat (ezzel magyarázható a sok ízületi betegség is) Emellett pedig a szív, - és érrendszerre nézve is sok veszélyforrást jelent az elhízás.

Örökletes az elhízás?

 Sajnos igen. A kutatások alapján megállapítható, hogy ha mindkét szülő elhízott, akkor a gyerekek 73%-a, míg, ha egyik akkor 45%-a, ha egyik szülő sem túlsúlyos, akkor csak 9% az esély a gyerekek elhízására.

Ez egyrészt magyarázható a genetikai örökléssel, de nem mellesleg a helytelen táplálkozási szokások átvételével is.

Sokféle elmélettel lehet magyarázni az elhízást és állhat mögötte betegség is, de leggyakrabban olyan egyszerű a magyarázat, hogy a túlsúlyos emberek többet esznek, mint amennyi kalóriára szükségük lenne és az így felhalmozott felesleg a zsírraktárakba kerül.

Mit tehetünk, ha elhíztunk?

 A fogyáshoz hihetetlen nagy akaraterőre van szükség, változtatni szükséges a táplálkozási szokásokon. Gyakran megesik, hogy amit kínkeservesen leadtunk néhány kilót, az többszörösen visszajön, a jojo effektusnak köszönhetően.

Mindennek a kulcsa az, hogy minél kevesebbet együnk. Persze ez önmagában sokszor teljes életmódváltással jár, amit nem könnyű véghez vinni.

Ma már annyi szerencsénk van, hogy nem vagyunk magunkra hagyva ezen a téren. Klinikailag bizonyítottan hatékony fogyasztószerek állnak a rendelkezésünkre, amelyek a legnehezebb feladatban segítenek: hogy kevesebbet együnk. Csökkentik az éhségünket, így nem fog állandóan ott motoszkálni a fejünkben, hogy be kellene kapni valamit.

Ha nyitott a lehetőség felé, akkor ma már széleskörű információk állnak rendelkezésre az interneten a témával kapcsolatban. Internetes Sibutramine 20mg vélemény címmel is sok hasznos információt talál és valós segítséget kaphat a fogyáshoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiszta-ivoviz.blog.hu/api/trackback/id/tr4818174030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása