Egészséges környezet és életmód. Ivóvíz tisztítás. Háztartási vízszűrők

tiszta ivóvíz - egészség, környezet

Ivóvíztároló IBC-tartályok műanyagból

2020. február 04. - ivóvizes

Mi a műanyag IBC tartály?

Négyszögletes IBC-tartályok víztárolásra


műanyag ibc-tartályA merev, azaz formatartó köztes ömlesztettáru-tartályok (Intermediate bulk containers = IBC) egymásra rakható, újrafelhasználható és helytakarékos, sokoldalúan felhasználható műanyagtartályok integrált raklap- aljzattal, amely utóbbi biztosítja a villás targoncával és/vagy a raklap-emelővel történő rakodást, manőverezést, szállítást.

Ezeknek a kombinált tartályoknak a ballonja elterjedten merev műanyagból, jellemzően polietilénből készül, ezt övezi az acélkeret, ennek köszönhetően a két anyag kompozit szerkezete igen biztonságos folyadékok és ömlesztett anyagok tárolására, így ivóvíztárolásra is.

A merev IBC tartálytípusokat olyan térfogattartományban gyártják, amely kapacitás a szokásos kisebb szállítóedények és a vasúti tartálykonténerek között van, ezért köztes vagy „közbenső” ömlesztettáru-tartály a neve. Űrtartalmuk 110 és 793 gallon között mozog.

A vezetékes vízhálózat hiányát szenvedő településeken ivóvíztárolásra is alkalmas folyadéktároló IBC tartály tipikus kapacitása általában 275 és 330 amerikai gallon, azaz 1040 és 1 250 liter közötti, ezek közül az előbbit némi kerekítéssel így nevezik:

1000 literes IBC-tartály.

Az 1000 literes folyadéktároló IBC-tartályok különféle anyagokból gyárthatók az alkalmazás vagy szolgáltatás követelményei alapján. A hagyományos anyagok a következők:

  • Műanyag (nagy sűrűségű polietilén)
  • Kompozit: horganyzott acél és műanyag
  • Rozsdamentes acél

A legszélesebb körben használt és ismert IBC-tárolóedény az újrafelhasználható, euro-raklapra szerelt, kármentő tálcán tartott és rácsozott acélkeretbe helyezett négyszögletes műanyag IBC-tartály. A védőketrecbe helyezett IBC-tárolókat általában alacsony költségeik, széles körű kompatibilitásuk és sokoldalúságuk miatt használják az iparban és az ivóvíz-gazdálkodásban.

Összecsukható IBC-tartályok

A fent felsorolt anyagok mellett a rugalmas IBC-konténerek készülhetnek farostlemezből, fából, alumíniumból és összecsukható műanyagból. Az oldalaik befelé befordíthatók, amikor a tárolóegység üres, és ez lehetővé teszi, hogy az IBC eurokub sokkal kisebb teret foglaljon el a gazdaságos szállítás vagy tárolás céljából. A szövött polietilénből vagy polipropilén zsákokból készült rugalmas közbenső ömlesztettáru-tartályok alkalmasak száraz szemcsés termékek és folyékony anyagok, például homok, műtrágya, tiszta ivóvíz, szennyvíz tárolásra, kármentő esővíz gyűjtésre és műanyag szemcsés anyagok (pl. a rotációs öntéshez szükséges poloetilén por) tárolására vagy szállítására biztonságos körülmények között.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiszta-ivoviz.blog.hu/api/trackback/id/tr9415454846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása