Egészséges környezet és életmód. Ivóvíz tisztítás. Háztartási vízszűrők

tiszta ivóvíz - egészség, környezet

Elképesztő vizes találmányok

2019. március 31. - ivóvizes

Milyen vízkezelő újdonságokat találtunk a közösségi finanszírozási oldalakon

szines vizcsap lampaMár megszokhattuk, hogy szinte bármilyen ultramodern okos eszköz kínai változata megvásárolható. Rendelhetsz alig ötezer forintért IR-érzékelős automata csapot, "színjátszós" szűrőt a vízcsapba és még rengeteg egyéb bolondságot. Most megnéztük, hogy a közösségi finanszírozási oldalakon, milyen futurisztikus, ivóvízzel kapcsolatos találmányokat reklámoznak a leleményes feltalálók.

TAPP vízszűrő

A TAPP 2 Click vízszűrő egy apró szerkezet, mely alig 49 dollárba kerül az indiegogo weboldalon. A készítők ígérete szerint ez a legkörnyezetbarátabb víztisztító megoldás. A víz szűrését kókuszháncsból készített mikrofilter végzi, melyet háromhavonta kell cserélni.

kokuszbetetes viztisztito szuroA felhasználókat a tökéletes környezetbarát kivitellel próbálják megszólítani, mondván nincs több műanyag cserealkatrész, nem kell PET palackos vizet vásárolni. A szűrőeszközt egészen egyszerűen a vízcsap orrára szereljük fel és máris használható.

Környezetbarát vízforraló

A GoSun Go eszköz a vízforraláson túl képes hússütésre is, mindössze napenergia segítségével. A meglehetősen ambiciózus eszköz csupán 139 dollárba kerül közösségi finanszírozásban. A mindössze 1 kilogrammos eszköz lényegében egy parabolatükör, mely egy üveghengerre fókuszálja a nap sugarait. Az üveghenger félig fényáteresztő bevonattal kezelt, tehát beengedi és benntartja a napsugarak erejét.

hordozhato vizforraloAz üveghenger feltölthető vízzel, vagy nyársra húzott finomságokkal. Első ránézésre rendkívül praktikusnak tűnik, emellett egyértelműen környezetbarát, azonban kapacitását tekintve kétséges a használhatósága.

Hordozható vízerőmű

Az Enomad Uno egy kisméretű, hordozható vízerőmű. A szerkezet három propeller segítségéve a víz mozgási energiáját alakítja át elektromos árammá, mellyel a csatlakoztatott akkumulátort tölti.

A bemutató kisfilm gyors helyi patakban és csónak mögé kötve mutatja a be az áramtermelő eszközt. A feltöltött akkumulátor ezután alkalmas mobiltelefon töltésére vagy a beépített LED fényt világításra használhatjuk.

hordozhato vizieromuAz nem derül ki, hogy miért lenne praktikusabb a 180 dollárba kerülő, töltés közben nem használható eszköz, mint a napelemes akkumulátor töltők, de sötét és esős napokon biztosan hasznát veszik a túrázók.

Víztisztító, vízszűrő túrázóknak

A túrázók számára készített hasznos kütyüknek se szeri, se száma. A friss ivóvíz biztosítása a messzi vadonban mindig probléma marad, ezért a hatékony, hordozható víztisztítók megannyi típusa ismert.

hordozhato viztisztitoA közösségi finanszírozási oldalon most a Geopress víztisztítóra gyűjtenek a feltalálók, a konstrukció egyszerűségéhez mérten meglehetősen sikeresen, hiszen már 310 ezer dollárnál tartanak. A vízszűrő és tisztító „készülék” két műanyag kulacsból áll, melyek pontosan egymásba illeszkednek.

A vízszűrő működése: a nagyobb kulacsba gyűjtjük a patak vagy forrás vizét, ezután a kisebb kulacsot, mely aljában található a vízszűrő betét, belepréseljük, eközben a tiszta ivóvíz a felső kulacsba gyűlik össze.

A feltalálók ígérete szerint hét deciliter vízből, alig 8 másodperc alatt baktériummentes, jóízű és szagtalan ivóvizet kapunk. Arról, hogy erről meggyőződhessünk, 77 dollárt kell átutalni egyetlen ilyen eszközért.


Kapcsolódó olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://tiszta-ivoviz.blog.hu/api/trackback/id/tr7314729423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

darlacko 2019.04.01. 06:19:03

A Geopress hatalmas ötlet, hogy a pocsolyából is baktériummentes vizet ihat az ember. Csakhogy a természetben előforduló vizeknél a kisebb gond a mikrobiális szennyezettség. A fő gond a növényvédőszerek, műtrágyák és az oldott nehézfémsók jelenléte. Nehézfémsók ellen meg az nem véd...

vbn 2019.04.01. 14:38:35

Én csak PI vizet iszom... :-)

]{udarauszkasz 2019.04.01. 17:31:25

@darlacko: Ezenkivul a bakteriumokat megszuri ugyan, de a virusokat nem, ehhez virusirto kell.(Nem a letoltheto valtozat...)
süti beállítások módosítása