Egészséges környezet és életmód. Ivóvíz tisztítás. Háztartási vízszűrők

tiszta ivóvíz - egészség, környezet

Megállítható a vízkőképződés?

2019. június 14. - ivóvizes

Elektromos berendezés a vízkő ellen

vizkomentesito berendezes.jpgOtthonaink vízvezetékrendszerének egyik legnagyobb ellensége a vízkő. Tönkreteszi a csöveket és berendezéseket. A vízcsap és radiátor cseréje bonyolult és drága munka, a mosógép, mosogatógép és kazán meghibásodása felér egy kisebb katasztrófával.

A megtelepedett vízkövet csak speciális anyagok segítségével lehet lemosni, leoldani, ami általában a berendezések és vezetékek belső oldalát is károsítja, ezért a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt.

Vízkőszűrés

A vízkő eltávolításának egyik legbiztosabb módja a szűrés. A fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezések nem csak az ivóvíz tisztaságáról gondoskodhat, hanem a vízkőképződést is megakadályozhatja, mivel kiszűri a vízben oldott sókat. Az ilyen berendezések beszerzése, beszerelése és folyamatos karbantartása azonban meglehetősen drága, ezért alternatív módszereket kell keresnünk.

Vízkőképződést gátló készülék

A vízkőképződést gátló, elektromos szerkezetek nagyon egyszerű kialakításúak, egy gyakorlott villanyszerelő sajátkezűleg is összeállíthatja.

A háztartási berendezés elektromágneses hullámokat generál, amim úgy módosítja a vízben lebegő sók szerkezetét, hogy azok nem képesek megtapadni, lerakódni. A szerkezet leírásában szerepel az az ígéret is, hogy 3 hónap alatt a már lerakódott vízkövet is eltávolítja.

A szerkezet egyszerűségének oka az, hogy a tulajdonképpeni munkát egy egyszerű huzal végzi, melyet a vízvezetékre tekerve alakítjuk ki a mágneses tekercset. A tekercs, tehát esetünkben vízkő belsejében, a vezetéken haladó áram hatására olyan mágneses tér alakul ki, mely elfordítja a kristályszerkezetet. A hatás elvileg végleges, tehát az épületen belül nem képződik több vízkő.

Próba, teszt

Az említett vízkőmentesítő berendezést megvásároltam és felszereltem családi házunk pincéjében. Az eltelt másfél hónap alatt egyelőre a placebohatás érvényesült, amint eltelik 4-6 hónap, leírom az általam tapasztaltakat.

Remélhetőleg vízkőmentes csapokról számolhatok be.

Megállítható és visszaszorítható a vízkőképződés? A téma jobb megismerése érdekében az alábbi olvasnivalókat ajánljuk: vízkezelés az iparban, házi víztisztító berendezés, vízkő eltávolítása, szűrő szerelése.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiszta-ivoviz.blog.hu/api/trackback/id/tr9814893878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása