Egészséges környezet és életmód. Ivóvíz tisztítás. Háztartási vízszűrők

tiszta ivóvíz - egészség, környezet

Gabion kerti csap sajátkezűleg

2019. április 15. - ivóvizes

Mi kell egy elegáns kerti csaphoz?

gabion kerti csapSemmi különösre nincs szükségünk, csak egy kis kézügyességre, kövekre és dróthálóra.
Az udvar felújítása, a kert rendezése ilyenkor tavasszal aktuális feladat. A virágágyások frissítése és rendbehozatala mellett az utacskák, kerti építmények frissítése, rendbehozatala is aktuálissá válik. A kerti munkák közül az egyik legfontosabb a rendszeres és bőséges öntözés. A kerti csapok rendkívül változatosak és izgalmasak lehetnek, mi most egy olyan megoldást mutatunk be, melyet néhány egyszerű és olcsó anyag felhasználásával sajátkezűleg is elkészíthetünk.

Kőből rakott csaptelep

A csővezeték kihúzása és a kert tiszta vízzel történő ellátása csak a megfelelő csapolók segítségével lehetséges. Választhatunk földbe süllyesztett megoldást, de ez akkor kényelmes, ha öntözőcsövet szeretnénk hozzá csatlakoztatni, vagy a mobil csap stabilitása nem követelmény. Az állandó, kőből rakott kerti csap gyorsan elkészíthető, nem igényel kőműves szaktudást és különleges megjelenésével a kert dísze lehet.

Hogyan készül a gabion csap?

A gabion egy olyan építmény, mely létrehozásakor a megfelelő formájú acélhálót kővel töltjük fel. A kerti csap gabiont készíthetjük négyszögletű hasáb alakúra vagy henger formára.

A vízvezeték kivezetését akár egyszerű műanyag csövek és csatlakozók segítségével is elkészíthetjük, ezután következik az acélháló.

A négyszögletű acélhálóból kivágjuk a megfelelő méretű lapokat, majd fémgyűrűk segítségével összekapcsoljuk őket. A keretet a csapra helyezzük, a csaptelep számára nyílást vágunk, ezután feltöltjük tetszőleges méretű és típusú kövekkel. Figyeljünk rá, hogy az acélháló rései kisebbek legyenek, mint a kövek mérete.

gabion kert - víz fertőtlenítésHenger alakú gabion

Az általunk készített gabion kerti csap henger alakú lett. Ennek oka az egyszerűség volt. A henger magasságát saját tapasztalataink alapján állapítottuk meg 80 centiméterben. A henger átmérője 30 centiméter lett, pusztán azért, mert a boltban így csavarták össze a megvásárolt hálót, és praktikusnak tűnt így hagyni.

A megvásárolt acélhálót a csaphoz mérve kivágtuk egy fémvágó ollóval. Erre a célra használható harapófogó is, bár ezzel bonyolultabb a munka.

Az eredeti terv az volt, hogy a henger alak elkészítéséhez acélgyűrűkkel rögzítjük a háló végeit. A vágást követően azonban 1 centiméteres drótdarabok maradtak vissza, melyeket reszeléssel kellett volna eltávolítani. Mi ezeket a drótdarabokat visszahajtottuk kampó alakban és ezekbe akasztottuk az acélháló másik végét. Az elkészült hengert a csapra helyeztük, majd a képen látható módon feltöltöttük kövekkel.

Gabion vízvezeték és kerti csap sajátkezűleg. Néhány további izgalmas téma: vízkezelés és vízhálózat, kerti csap készítése, vízcsap elhelyezése, víz- és ivóvíz fertőtlenítés, kerti kút, csapkút.

A bejegyzés trackback címe:

https://tiszta-ivoviz.blog.hu/api/trackback/id/tr6014766238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása